Ga naar de inhoud

Tubantia Twentsche courant

Tubantia Twentsche courant

De Tubantia Twentsche courant is een regionale krant uit Twente. Beter bekend als de Tubantia. Het is ontstaan in 1872 en is daarmee een van de oudste regionale kranten. Na vele fusies is de huidige vorm ontstaan. Momenteel is het onderdeel van DGM Media. Zoals misschien wel te verwachten valt houdt deze krant zich vooral bezig met de regio Twente. Vooral de Tubantia sport is een onderdeel dat veel mensen kunnen waarderen. Hierin komen namelijk niet alleen de grote sportverenigingen langs, maar ook juist de kleinere lokale verenigingen.

De Tubantia Twentsche courant is dan ook een krant die nog altijd geliefd is in de regio. Het is dan ook een krant die nog steeds een flinke oplage kent en het ook online erg goed doet.

Tubantia Twentsche courant

Nieuws Tubantia Twentsche courant

De Tubantia richt zich vooral op het lokale nieuws. Twente is natuurlijk een vrij grote regio en vandaar dat het nieuws zich richt op voornamelijk de volgende gebieden. Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Reggestreek, Achterhoek, Zwolle, Apeldoorn en Deventer.

Naast deze lokale nieuws zullen ze ook de belangrijkste dingen uit Nederland en de wereld brengen. Hierdoor krijgen mensen die alleen de Tubantia lezen ook genoeg mee van het nieuws van het hele land en de wereld. Hierdoor is het in principe genoeg om alleen deze krant te lezen.

Tubantia Twentsche courant

Tubantia Twentsche courant sport

Het sportgedeelte van deze krant is erg populair. En met goede reden. Naast het feit dat deze regio meerdere professionele voetbalclubs heeft, zijn er ook meer dan genoeg individuele sporters die uit deze regio komen. Al deze sporters worden op de voet gevolgd, wat voor trots regiogevoel zorgt.

Tevens brengt dit segment ook een ode aan de lokale verenigingen. Ook voor verenigingen die niet professioneel zijn wordt uitgebreid aandacht besteed. De standen en uitslagen van de lokale competities worden ook geplaatst en speciale berichten van verenigingen komen ook voor. Hierdoor weet iedereen uit de regio wat er gebeurd.

Algemene stijl

Deze krant schrijft over het algemeen redelijk informeel. Daarnaast gebruikt het hier en daar ook worden die specifiek voorkomen in Twente en buiten Twente niet zo heel veel gebruikt worden. Je kunt in de krant bijna het Twentse accent lezen. Dit zorgt ervoor dat als je in deze regio woont het een krant is die aan al je behoeften kan voldoen.

Over het algemeen is de Tubantia Twentsche courant een van die bladen die het erg goed doet in de regio. In sommige delen van de regio is hij zelfs populairder dan de verschillende nationale kranten. Als je in Twente woont of er geboren bent, dan is het zeker een krant die je wilt lezen.

Tubantia Twentsche courant