AD kranten

AD kranten

De AD krant vandaag de dag is niet meer weg te denken uit het media landschap. Iedereen heeft het AD wel eens gezien en zelfs op de televisie worden ze ook vaak aangehaald als bron voor het nieuws. Het is een van de grootste media bedrijven die er in Nederland is op het gebied van nieuws en het is dan ook niet zo gek dat iedereen het kent. Het AD staat bekend om zijn bijna tabloid-achtige stijl en heeft vaak het meeste nieuws over verschillende bekende Nederlanders.

Daarnaast heeft het AD niet alleen een nationale krant, maar er zijn meerdere AD kranten. Ze hebben namelijk ook verschillende regionale AD kranten. Die zich richten op het nieuws uit de regio.

AD kranten

Landelijke AD

Het AD is opgericht in 1946 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam staan. Het AD staat voor het Algemeen Dagblad en is onderdeel van DGM Media. Het is een krant die op een informele manier schrijft en af en toe bijna aan een tabloid doet denken.

Het AD richt zich dan ook voornamelijk op de randstad en op BN’ers. Ook sport wordt uitgebreid meegenomen in deze krant. Hierdoor is de algehele toon van het landelijk blad informeel en toont het vaak het wat minder serieuze nieuws. Het is dan ook een ideale krant voor mensen die graag op een luchtige manier lezen.

AD kranten

Regionale kranten

Zoals we al even aangekaart hadden in het begin heeft het AD ook een aantal regionale kranten. Dit zorgt ervoor dat zeker op de website je een hoop artikelen kunt lezen over relatief kleinere nieuwswaardige gebeurtenissen. Die zeker voor een hoop mensen in Nederland niet zo interessant zijn, maar als je in de regio woont des te meer.

Doordat de regionale titels onderdeel zijn van hetzelfde bedrijf hebben deze titels ook veel meer budget. Dit zorgt ervoor dat als je regionaal nieuws wilt ontvangen je deze vaak het eerste zult vinden bij de verschillende AD titels. Vaak nemen andere regionale kranten daarna het nieuws ook van hen over.

Algehele stijl

Het Algemeen Dagblad is een krant die echt bijna als een tabloid aanvoelt. Er wordt veel gespeculeerd over bekende personen. Er zitten best veel mening artikelen tussen en daarmee is het nieuws niet altijd helemaal betrouwbaar. Echter de serieuzere nieuwsartikelen zijn zeker van goede kwaliteit en ook nagenoeg altijd de waarheid. Daarnaast schrijft het AD erg informeel en is het vaak makkelijk om te lezen.

Al met al zijn zowel de landelijke als de regionale AD kranten zeker kranten die je goed kunt gebruiken om aan je nieuws te komen. De AD kranten zijn vooral populair bij mensen die graag nieuws lezen over bekende mensen en bij mensen die graag veel nieuws over sport lezen.

AD kranten